ΤΙΤΛΟΙ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Θέλουν επαναδιαπραγµάτευση µε τον ΟΛΠ



Θέλουν επαναδιαπραγµάτευση µε τον ΟΛΠ

Οι Κινέζοι της Cosco φέρνουν... τρικυµία στο λιµάνι του Πειραιά
ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ του Πειραιά φέρνουν οιπιέσεις της κινεζικής Cosco για επαναδιαπραγµάτευση του τιµήµατος της συµφωνίας εκµετάλλευσης του προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, την ώρα πουη πολυδιαφηµισµένη συµµετοχήτης κινεζικής εταιρείας στον υπό δηµιουργία Εµπορευµατικό Σταθµότου Θριάσιου Πεδίου βρίσκεται στον αέρα.

Σε ό,τι αφορά το λιµάνι, η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ Ελλάς, που διαχειρίζεται τον προβλήτα ΙΙ στο ΣΕΜΠΟ πρόκειται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση σηµαντική µείωση του ετήσιου µισθώµατος των 20 εκατ. ευρώ που πληρώνει σήµερα.

Ο λόγος είναι η οικονοµική ύφεση, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τον όγκο των εµπορευµατοκιβωτίων που διαχειρίζεται. Το θέµα αναµένεται να τεθεί από τον επικεφαλής του κινεζικούοµίλου Γουέι Τζιαφού που έρχεται στην Αθήνα στις 7 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η πέτρα του σκανδάλου στις ελληνοκινεζικές επιχειρηµατικές σχέσεις ήταν και παραµένει η γεµάτη «γκρίζεςζώνες» σύµβαση για τον Σταθµό Εµπορευµατοκιβωτίων του λιµανιού του Πειραιά.

Μια σύµβαση που, σύµφωνα µε κάποιους, συνοδευόταν ακόµη και από συµφωνίες «κάτω από το τραπέζι», οι οποίες πρόβλεπαν, µεταξύ άλλων, την παραχώρησητου προβλήταΙ που σήµερα εκµεταλλεύεται ο ΟΛΠ. Την ίδια στιγµή, ηΣΕΠ Ελλάς επικαλούµενη διάφορα εµπόδιαπροσπαθεί να αναβάλει τηνυποχρέωσή της για την κατασκευή του προβλήτα ΙΙΙ, επένδυση της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ασ το φιλε γιατι πηρε διαστασεισ το θεμα και οι γριζεσ ζωνεσ θα πανε συμφωνιμενεσ αργοτερα οποτε δεν φευγει ο επενδυτησ ο μεγαλοσ ε ε ε ε ε ε κουφ...σ κουφ...σ ερχονται κρεμ...σ πιστευω να το ξερετε το παιχνιδι αυτο

Ανώνυμος είπε...

o eisaggeleas exei kamia armodiothta aftepagelta leo erothsh kano gia tin mi katabolh misthomatos erothsh kano diakratikh erothsh an xerei kaneis