ΤΙΤΛΟΙ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ηχηρή παραίτηση Γεωργακόπουλου
Την παραίτηση του υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Γεωργακόπουλος, επισημαίνει τις διαφορετικές απόψεις, που είχε ο ίδιος σε σχέση με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική κυρίως ως προς το φορολογικό νομοσχέδιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο γγ του υπουργείου Οικονομικών είχε φτάσει άλλες δύο φορές στα πρόθυρα της παραίτησης και μάλιστα είχε συντάξει και τις σχετικές επιστολές προς τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται ωστόσο πως ήταν κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Γεωργακόπουλου ήταν εξ αρχής προβληματικές, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε και η τοποθέτηση του κ. Κουσελά στη θέση του υφυπουργού, κίνηση η οποία αφαίρεσε αρμοδιότητες από τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψιν, δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί πλέον τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση".

Πηγές από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανέφεραν πως ο κ. Γεωργακόπουλος είχε ενοχληθεί έντονα και από το γεγονός ότι συγκεκριμένες απόψεις του για τη φορολογική πολιτική και την οργάνωση των εφοριών δεν ελήφθησαν υπόψιν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ως εκ τούτου δεν συμπεριελήφθησαν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Από την άλλη, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κάνουν λόγο για "τάσεις πολιτικής αυτονόμησης" του κ. Γεωργακόπουλου, ο οποίος κατά καιρούς προανήγγειλε κινήσεις του οικονομικού επιτελείου, που δεν είχαν αποφασιστεί πλήρως θέλοντας -λένε οι ίδιες πηγές- να προκαταλάβει την ηγεσία του υπουργείου.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της σχετικά με την παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου, αναφέρει: "Ο κ. Παπανδρέου, στη σημερινή του ομιλία προς τους Υπουργούς του, αντί να συντονίσει και να συμμαζέψει το κυβερνητικό του σκορποχώρι, επέλεξε για μια ακόμη φορά να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία. Μήπως, επιπλέον, είναι η παντελής αποτυχία στα έσοδα του κράτους που οδήγησε στην παραίτηση το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο;"

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αναφέρει πως η παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό καθώς χαρακτηρίζεται ως "έμπειρος και γνώστης", ενώ στην ανακοίνωση πρόβλεψη για αποχώρηση ανωτέρων του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Exei kamia sxesi me ton diko mas ton georgakopoulo????

Ανώνυμος είπε...

NAI KAI OI DYO EINAI SYNDROFOI M.A.S.O.K KAI MANOULES STO POIMA