ΤΙΤΛΟΙ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο ΟΛΠ θα λύνει και θα δένει μόνος του


Τις υπηρεσίες καβοδεσίας (λύσιμο και δέσιμο) των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά θα αναλάβει ο ΟΛΠ με τιμολόγιο μικρότερο από εκείνο που κατέβαλαν οι ακτοπλόοι στην ιδιωτική εταιρεία που είχε την ευθύνη της καβοδεσίας μέχρι σήμερα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του οργανισμού και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «με τον τρόπο αυτό λήγει μια "γκρίζα" δραστηριότητα, η οποία παρείχετο από τρίτους στο λιμάνι, εντός του οποίου την πλήρη ευθύνη και αστικά και ποινικά φέρει μόνο ο ΟΛΠ».
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα, η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) είχε διαμαρτυρηθεί για τις αυξήσεις της τάξεως του 40% που ανακοίνωσε ξαφνικά η ιδιωτική εταιρεία καβοδεσίας.
Η ΕΕΝ έκανε λόγο τότε για «παντελή έλλειψη διαδικασίας ελέγχου των τιμών και για ασυδοσία επιτηδείων που λυμαίνονται το χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας» και τόνιζε ότι θα καταγγείλει το γεγονός στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο υπουργείο Οικονομικών.
Τα μέλη της μάλιστα ανέφεραν ότι εξετάζουν τη δυνατότητα να συστήσουν εταιρεία καβοδεσίας, στην οποία θα απασχολούνται εν ενεργεία ναύτες του Εμπορικού Ναυτικού για την παροχή υπηρεσιών στα επιβατηγά πλοία.
Το τιμολόγιο
Το τιμολόγιο που εγκρίθηκε για την καβοδεσία από τον ΟΛΠ είναι:
* Κρουαζιερόπλοια: 125 ευρώ ανά στάδιο (κάθε άφιξη).
* Φορτηγά πλοία: 75 ευρώ ανά στάδιο.
* Επιβατηγά: από 200-950 ευρώ το μήνα, αναλόγως του μήκους του πλοίου και ανεξαρτήτως αριθμού αφίξεων και όχι με ποσά κατά αναχώρηση - άφιξη όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Από τα δικαιώματα καβοδεσίας εξαιρούνται τα υδροπτέρυγα (δελφίνια) και τα μικρά επιβατηγά του Αργοσαρωνικού (σκάφη μέχρι 150 κοχ).

5 σχόλια:

Olpitis είπε...

Γλυκιε μου ΔΙΑ,μας εχεις ζαλισει με αυτη την καβοδεσια.Παρε το ΤΕΡΑΣ κλπ και καντε τους καβοδετες αχθοφορους και οτι θελετε.Εμεις θα μεινουμε στα μηχανηματα.

Ανώνυμος είπε...

poia mixanimata ? oneira vlepeis kale mou kai aga8e olpiti,oneira 8erinis nixtos xa xa kinezika milas?

Ανώνυμος είπε...

Ο χοντρουλης ξερει γιατι τα γραφει,,εσεις ειστε μακρια νυχτομενοι ,δεστε λυσιμο και δεσιμο αυτοκινητων σε car terminal.

Olpitis είπε...

Χοντρουλη ΔΙΑ, εαν παιζεται καποιο παιχνιδι με την καβοδεσια, ΞΕΧΑΣΕ ΜΑΣ. Δεν σε ξαναψηφιζουμε.Βγες και μιλα, με ΦΩΝΗ Δυνατη.

Ανώνυμος είπε...

Pros olpitin.Kai valitses kouvalame,kai to vapori stin Acropoli to pame.