ΤΙΤΛΟΙ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανεξάρτητος ο Γ. Λιάνης



Ανεξάρτητος ο Γ. Λιάνης
Την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας την έδρα του ως ανεξάρτητος, ανακοίνωσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, με μια σκληρή επιστολή προς πρόεδρο Βουλής και τον πρωθυπουργό.
"Είναι κυρίως θέμα συνείδησης" αναφέρει ο κ. Λιάνης και προσθέτει πως δεν πιστεύει πια στην οικονομική πολιτική του ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς" σημειώνει, κάνει λόγο για "μάταιες θυσίες" του λαού και για "φαύλο κύκλο".
Δηλώνει πως δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο το οποίο λέει πως βλέπει πως θα είναι "βραχυπρόθεσμο". Όπως αναφέρει, ψήφισε το μνημόνιο 1 γιατί πράγματι πίστευε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα μπορούσαν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις σε χιλιάδες πολίτες, σημειώνοντας ότι "για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα".
"Το Μεσοπρόθεσμο -προσθέτει- σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση του φόρου, καθιέρωση πρόσθετου τέλους και έκτακτη εισφορά. Δηλαδή, επιδρομή στα εισοδήματα αναδρομικά και για μια πενταετία. Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Και αυτά δεν τα διαθέτω".
"Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό... γι' αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" αναφέρει και ζητά συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες του στη Φλώρινα.
Εξηγώντας γιατί δεν παραιτείται από βουλευτής, γράφει στην επιστολή του: "Δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ τον νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, από τον λαό της Φλώρινας".
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης είχε δηλώσει από την Κοζάνη οτι εάν η κυβερνηση δεν αποσύρει την ρύθμιση για την περαίτερω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο εν γνώσει όπως είπε των συνεπειών μια τέτοιας πράξης. "Δεν θα το ψηφίσω. Δεν έπρεπε να έρθει πακέτο. Έπρεπε να έρθει αναλυτικά, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου", τόνισε.
"Η αίσθησή μου λέει ότι θα πρέπει να το ψηφίσω, θεωρώ ότι οι συνάδελφοί μου της κυβερνητικής πλειοψηφίας, της πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε κυβέρνηση, στηρίζουμε την κυβέρνηση, θεωρώ ότι κατά τεκμήριο θα δείξουν την ίδια πράξη ευθύνης απ' ότι βλέπω στη Βουλή", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.
Ο προβληματισμός στο μέγαρο Μαξίμου είναι έντονος και οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να δέχεται εισηγήσεις για ανασχηματισμό ακόμη και πριν απο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Στο επίκεντρο των σεναρίων αναδιάταξης του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έγινε αποδέκτης έμμεσης κριτικής και απο τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη. "Αυτοί που μέχρι τώρα φοροδιαφεύγαν, συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Εδώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δεν θα πρέπει να απολογηθούμε γι' αυτό", είπε ο κ. Αργύρης.
"Είναι σαν να υπάρχει ένα αεροπλάνο το οποίο του είπανε πρέπει να πετάει, αλλά για να συνεχίσει να πετάει πρέπει να ελαφρύνετε το βάρος και η κυβέρνηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου αντί να ελαφρύνει το βάρος άρχισε να πετάει τους κινητήρες για να ελαφρύνει το βάρος", είναι η τοποθέτηση του βουλευτή, Θωμά Ρομπόπουλου.
Την ίδια ώρα σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας "Αγανακτισμένοι" μαζεύουν υπογραφές και στέλνουν εξώδικα σε κυβερνητικούς και μη βουλευτές, απειλώντας με μηνύσεις εαν δώσουν θετική ψήφο στη Βουλή. Μετά την Πιερία και την Κρήτη και στην Ηλεία αλλά και τα Δωδεκάνησα οι "Αγανακτισμένοι" ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικα σε όλους τους τοπικούς βουλευτές ανεξαρτήτως παράταξης.
"Νομίζω ότι όλο αυτό το κίνημα των Αγανακτισμένων δίνει μια δυναμική και στην κυβέρνηση να μπορεί να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους το νέο δανεισμό", είπε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης.
"Να ακουστεί το αίτημα του λαού για δημοκρατία. Με προσφυγή στις κάλπες και ένα πρόγραμμα απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο τα δεινά που έχει επιφέρει στον ελληνικό λαό", ήταν η έκκληση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: