Ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ |
Αναφερόμενος, συγκεκριμένα στα αποτελέσματα των επαφών που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα ο κ. Παμπούκης τόνισε πως δεν θα παραξενευτεί καθόλου αν υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Απέδωσε, δε, το κινεζικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα σε μια σειρά από λόγους όπως η στρατηγική θέση της χώρας μας, η συμμετοχή της στην ΕΕ, οι φυσικές ομορφιές, το περιβάλλον ασφάλειας και το ανθρώπινο δυναμικό.
Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε ως ναυαρχίδα των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών τη συνεργασία της Cosco με τον ΟΛΠ.
Πρόκειται, όπως είπε, για συνεργασία με μεγάλο στρατηγικό βάθος, που έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και θα αποδώσει ακόμη περισσότερα παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες.
Ο κ. Παμπούκης αναφέρθηκε ακόμη στις συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων και κατέληξε τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με «κρυφές αξίες» και φιλική στις επενδύσεις, ιδίως για όσους βλέπουν τα πράγματα με προοπτική.
Ευκαιρίες στον τομέα τεχνολογίας
Παρά την πτωτική πορεία της οικονομίας, η Ελλάδα είναι μία ανοιχτή αγορά όπου ο τομέας της τεχνολογίας δεν είναι κορεσμένος, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, Μ.Οικονομάκης, στη διάρκεια του Ελληνικό-Κινεζικού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συνδιοργανώθηκε από το ΙΟΒΕ, (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) και το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών.
Στόχος του συνεδρίου, όπως τονίστηκε στη διάρκεια των εργασιών του, είναι να κτίσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων Επιχειρηματιών και των εν δυνάμει Κινέζων επενδυτών.
Μιλώντας στο συνέδριο ο κ. Οικονομάκης τόνισε ότι το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας μίας πρόσθετης δικτύωσης με τους Κινέζους επιχειρηματίες αλλά και την αναγνώριση ενός διαφορετικού πολιτισμού.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου για την Ευρώπη, κατ΄επέκταση είναι μία από τις χώρες που σταδιακά αναγνωρίζει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην επίτευξη ανάπτυξης.
Το Ελληνικό-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας ολοκληρώνεται αύριο 15 Ιουνίου, φέρνοντας, επί της ουσίας σε επαφή τους Έλληνες και Κινέζους επιχειρηματίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου