ΤΙΤΛΟΙ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Δεν αρκεί η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων»

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μειώνονται, όπως εξήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, οι ακτοπλόοι χαιρετίζουν την κίνηση της κυβέρνησης, αλλά παράλληλα ζητούν μια σειρά παρεμβάσεων από την πολιτεία, για να μπορέσει να επιβιώσει η ακτοπλοΐα.


«Ο ακτοπλοϊκός μας στόλος είναι εκ των πλέον σύγχρονων στην Ευρώπη και είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το 80% των επιβατών θα διακινηθεί το 2011 με σύγχρονα πλοία μέσου όρου ηλικίας κάτω των 10 ετών», τονίζει το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και σημειώνει πως αυτές οι εξαιρετικές υπηρεσίες κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν ως αποτέλεσμα της μείωσης της κίνησης, της πρωτοφανούς αυξητικής πορείας του κόστους των καυσίμων, του θεσμικού πλαισίου και της μεγάλης φορολογίας των εισιτηρίων που σήμερα φτάνει μέχρι και 40%.



Την άμεση υλοποίηση του ανακοινωθέντος μέτρου από την κυβέρνηση, αλλά και τη συνέχιση του έργου του υπουργείου για πλήρη κατάργηση όλων των μη ανταποδοτικών υπέρ τρίτων κρατήσεων, όπως και τη μείωση κάποιων ελάχιστα ανταποδοτικών, ζητεί το Δ.Σ. της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Επισημαίνει όμως ότι «η μη επίλυση θεσμικών προβλημάτων τα οποία έχουν αναφερθεί προς τους εκάστοτε υπουργούς Ναυτιλίας, επιτείνει το μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης της ακτοπλοΐας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα αναφερω την λεξη λαμογια αλλα δεν θα την σχολιασο θα αναφερο τη λεξη ρεμαλια του ΣΥΝΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ και πολες αλλες τετοιες λεξεις αλλα να μην ξεχνανε καπιοι που κρυβωντε πησο απο ολα αυτα και τους εχουν δωση το δικαιωμα να τα κανουν τα ιδια και χειροτερα συμβενουν και στην ΚΙΝΑ ο ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΝ ΠΑΠΑ αλλα και ο λυκος την τριχα του αλλαζη οχι το χουι του << οι συνδικαλισταραδες μας τους στηλανε εκει με συμφωνια του νεκροθαφτη και του ΠΑΠΠΑ για να εχουν δουλεια οπως τα γυπαιδα και της πορειες ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΣ 11/5/2011 ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ Η ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ >> ΕΥΧΩΜΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙ !!!!!!!!!!! ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ