ΤΙΤΛΟΙ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των δύο συνδικάτων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους της χώρας.

Οι εργαζόμενοι διατρανώνουν σήμερα την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο και στις περικοπές, ενόσω φουντώνουν τα σενάρια ότι η χώρα οδεύει σε νέα, πιο αυστηρή, διαδικασία επιτήρησης.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις. Αυτή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 το πρωί και του ΠΑΜΕ στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε μαζική συμμετοχή έτσι ώστε μέσα από τη νέα γενική απεργία:

- Να ακυρωθούν οι αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές.
- Να επιβληθεί ο σεβασμός και η ικανοποίηση των δικαιωμάτων.
- Να αποκρουστούν οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.

Για σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, αναμένεται να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση και τη μετακίνηση των πολιτών, καθώς θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://dimouva.blogspot.com/2011/05/video-2010.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FqDqf+%28%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%9B%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%29

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή η κατάσταση του τραυματία εργάτη στη ΣΕΠ

Πολύ σοβαρότερη από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί αποδεικνύεται ότι είναι η κατάσταση του τραυματισμένου εργάτη, ο οποίος χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια εργασίας του στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (την εταιρεία που διαχειρίζεται τους προβλήτες της Cosco, στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά).

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ο ο εκπαιδευόμενος χειριστής έχει κάταγμα στη λεκάνη, η οποία "άνοιξε" περίπου 4 εκατοστά, με αποτέλεσμα την μετατώπιση και κάκωση του ισχίου, συντριπτικό κάταγμα στο χέρι, μικρά κατάγματα σε δύο σπονδύλους, κάκωση πνεύμονα και συκωτιού, μικρό κόψιμο στη γλώσσα.

Από τα παραπάνω, το πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα στη λεκάνη και το ισχίο, το οποίο υπάρχει κίνδυνος να μην επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση, προκαλώντας σοβαρή δυσχέρεια στην κίνηση του ποδιού. Ο εργαζόμενος ύστερα από 6 ώρες εγχείρησης την Παρασκευή για τη λεκάνη και το ισχίο, παραμένει στην εντατική, ενώ για σήμερα Δευτέρα είναι προγραμματισμένη εγχείρηση και στο χέρι. Υπολογίζεται ότι για την αποκατάστασή του θα χρειαστεί μήνες ακινησία και φυσιοθεραπείες.

Η Ομοσπονδία Λιμενεργατών Ελλάδος, έχει εκδώσει ανακοίνωση στηλιτεύοντας τις συνθήκες εργασίας στη ΣΕΠ, που οδήγησαν στο 3ο σοβαρό ατύχημα σε διάρκεια ενός χρόνου, ενώ επίσης η Ένωση Λιμενεργατών καλεί σε αποκλεισμό του Σ.ΕΜΠΟ. την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 06.00 το πρωί.