ΤΙΤΛΟΙ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΠ: Αύξηση κινήσεων οχημάτων στα car-terminals

Αύξηση των κινήσεων οχημάτων κατά 9,81% και του transit κατά 33,3% παρουσίασε η κίνηση στα car-terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά τη διαχειριστική περίοδο του Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Αυτοκινήτων.
Τα αποτελέσματα αυτά, παρά τη σημαντική μείωση των εισαγωγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα λόγω της πτώσης των πωλήσεων είναι εξαιρετικά θετικά, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης.
Το διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2011, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010 διακινήθηκαν συνολικά 417.659 αυτοκίνητα έναντι 380.346, από τα οποία τα 328.996 ήταν transit, έναντι 246.801 του 2010.
Υπενθυμίζεται ότι στην παλιά καρβουνόσκαλα του Ν. Ικονίου επεκτάθηκε, αφού πρώτα ανακατασκευάσθηκε και οικολογικά αναβαθμίστηκε, ο νέος χώρος διακίνησης αυτοκινήτων του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος της Ανατολικής Μεσογείου.
Η φόρτωση και μεταφόρτωση γίνεται με λιμενεργάτες του Ο.Λ.Π. Α.Ε., οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υπό την εποπτεία και βοήθεια και των μεγάλων εταιριών κατασκευής και διακίνησης αυτοκινήτων.
Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια ανυψωτικών μηχανημάτων ΟΣΜΕ
Στο μεταξύ, υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων καινούριων ανυψωτικών μηχανημάτων ΟΣΜΕ μεταξύ του Γιώργου Ανωμερίτη και της προμηθεύτριας εταιρίας «CARGOTER FINLAND OY».
Η σύμβαση που έχει και τη θετική εισήγηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι συνολικού ποσού 3.394.800 ευρώ.
Με την προμήθεια αυτή συμπληρώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός του νέου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στον Προβλήτα Ι του εμπορικού λιμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: