ΤΙΤΛΟΙ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Φθηνότερο το… κούρεμα λόγω ΔΝΤ

 

Να κι ένα καλό από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ (για να μην λένε ότι γκρινιάζουμε συνεχώς). Όπως διαβάζουμε στον σημερινό “Ελεύθερο Τύπο”η πρωτοφανής σε σκληρότητα πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με την ανεργία σε ποσοστά-ρεκόρ, τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων κουτσουρεμένα, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και τη διάχυτη ανασφάλεια του συνόλου των πολιτών είχε μια θετική συνέπεια στη διαμόρφωση των τιμών που μειώθηκαν στις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία!
Είναι απίστευτο, αλλά μέσα σε μια απονεκρωμένη αγορά με εξαντλημένους και φοβισμένους καταναλωτές αυτό που διαπιστώνει το υπουργείο Ανάπτυξης από τιμοληψίες είναι ότι το κούρεμα (το πραγματικό, όχι αυτό που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές της για το ελληνικό χρέος) είναι φθηνότερο κατά 7-8% σε σχέση με πέρσι. Το ανδρικό κούρεμα προσφέρεται και έναντι 5 ευρώ, ενώ το γυναικείο από 7 ευρώ και πάνω, στο κέντρο της Αθήνας. Πανάκριβη στο κούρεμα είναι η Καισαριανή, αλλά και το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, η ειδική γραμματεία εποπτείας της αγοράς διένειμε αναλυτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η πολιτική του Μνημονίου έχει επιφέρει «μείωση τιμών έως και 33% στα κομμωτήρια».
Τα θέματα της αγοράς, όπως είναι γνωστό, άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος πρόσφατα δήλωσε μετανιωμένος για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας και ταυτόχρονα αποφασισμένος να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματός του.
Το Μνημόνιο έριξε τις τιμές στα κομμωτήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: