ΤΙΤΛΟΙ

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Έλλειμμα-εφιάλτης στο 10,5% το 2010


Επιπλέον μετρά 2,2 δισ. ευρώ και βλέπουμε…

Στο 10,5% του ΑΕΠ δηλαδή στα 24,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat έναντι, 9,4% του ΑΕΠ ή 21,9 δισ. ευρώ που είναι η αναθεωρημένη εκτίμηση της κυβέρνησης.

Η απόκλιση στις δυο εκτιμήσεις σημαίνει ότι θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα άνω των 2,2 δισ. ευρώ, φέτος, χωρίς να υπολογίζεται το επιπλέον βάρος που φέρνει στον προϋπολογισμό ή ήδη καταγεγραμμένη υστέρηση των εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο οικονομικών έχει δεσμευτεί ότι θα λάβει φέτος επιπλέον μέτρα 3 δισ. ευρώ για να καλυφτούν οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι και οι αποκλίσεις αν και η πληροφορείς από τις Βρυξέλες αναφέρουν ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής υπηρεσίας Eurostat το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, στο τέλος του 2010 ανήλθε στα 328,6 δισ. ευρώ (142,8% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος).

Σημαντικές αποκλίσεις εντοπίζονται σε πολλές από τις εκτιμήσεις κυβέρνησης και Eurostat. Για τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης ο προϋπολογισμός προβλέπει πλεόνασμα 906 εκατ. ευρώ και η Eurostat 3,126 δισ. ευρώ.

Για τους Οργανισμούς Τοπικής αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση προβλέπει πλεόνασμα 20 εκατ. ευρώ - και η Eurostat έλλειμμα 565 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης προσδιορίζεται 23,067 δις ευρώ - ενώ τα στοιχεία της Eurostat ανεβαίνει στα 26,754 δισ. ευρώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ FOREST.G.A.P ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ. Ο ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ (ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.........

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα να χαιρεσαι τα παιδια και να μην κανεισ παρεα κουμουνιστεσ τα βραδια σου βαζουν ιδεεσ

Ανώνυμος είπε...

ξυπνατε συναδελφοι πασοκ νδ ενωτικη πορεια κομμουνιστες κ λοιποι τα εχουν βρει ολοι μαζι και μας πανε οργανωμενα στο φουντο. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΕΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΛΑΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΕ

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΕ