ΤΙΤΛΟΙ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΠ: Στο επόμενο Δ.Σ. οι αποφάσεις για μειώσεις μισθών

Aναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ οι αποφάσεις που αφορούν την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων στον οργανισμό κατά 12% προκειμένου να επιτευχθεί ο κυβερνητικός στόχος της μείωσής τους κατά 35% σε σχέση με το 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί το θέμα να επανέλθει στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου ώστε στο μεταξύ να υπάρξει νέος κύκλος συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών.
Η διοίκηση του ΟΛΠ φέρεται να προκρίνει η μείωση του 12% να γίνει μέσω της περικοπής των αργιών, της χορήγησης ρεπό και των αλλαγών στις συνθέσεις των ομάδων εργασίας. Οι εργαζόμενοι από τη δική τους πλευρά υποστηρίζουν ότι αν μειωθούν περαιτέρω η πρόσθετη απασχόληση, πέραν του κανονικού ωραρίου, και οι συνθέσεις των ομάδων εργασίας, το λιμάνι θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Αναφέρονται συγκεκριμένα στις ανάγκες που δημιουργούνται από την αύξηση της κίνησης στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων καθώς και την αύξηση της κίνησης στα κρουαζιερόπλοια. Στο τελευταίο Δ.Σ. του ΟΛΠ δεν λήφθηκε επίσης απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών πελατών του οργανισμού που κάνουν χρήση των χώρων του οργανισμού στις επισκευαστικές περιοχές του.
Πλωτή δεξαμενή
Αντίθετα αποφασίστηκε η άμεση διάθεση ποσού της τάξεως των 840.000 ευρώ προκειμένου να επισκευαστεί η μικρή πλωτή δεξαμενή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός ζημιώνεται με σημαντικά ποσά ετησίως από τη διαχείριση των δεξαμενών, λόγω της κρίσης που διέρχεται η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας, θα αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές που είχαν προκληθεί στην πλωτή δεξαμενή. Και πρόσθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ενεργοποιηθεί πλήρως η ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. (θυγατρική του ΟΛΠ) προκειμένου να βρεθούν τρόποι «χωρίς μαξιμαλισμούς» να ανατραπεί η αρνητική κατάσταση σε αυτόν το χώρο. Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη ο οργανισμός σύντομα θα υποβάλει νέες προτάσεις για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: