ΤΙΤΛΟΙ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Το κυνήγι του «κόκκινου» Οκτώβρη!

Το κυνήγι του «κόκκινου» Οκτώβρη!
Διαδοχικές συσκέψεις στη διάρκεια του νέου μήνα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται περιμένοντας ακόμη την 6η δόση.

Στον «κολασμένο» όπως όλα δείχνουν Οκτώβριο υπάρχουν αρκετές ημερομηνίες – μικρά ορόσημα για την Ελλάδα.
Σήμερα το απόγευμα στο Λουξεμβούργο συνέρχεται το Eurogroup, όπου θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 10 του μήνα η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, στις 13 η αξιολόγηση της τρόικας και στις 17 Οκτωβρίου θα συγκληθεί Συμβούλιο Κορυφής.

«Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη χώρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, αργά το βράδυ της Κυριακής, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και καθυστερήσεις, προσθέτοντας όμως ότι «εμείς είμαστε εδώ δύο χρόνια τώρα και σβήνουμε τη φωτιά που άναψαν άλλοι» αναφερόμενος στη ΝΔ.

Στο μεταξύ, συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,5% την επόμενη χρονιά, έναντι 5,5 φέτος, προβλέπει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού το οποίο κατατέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή. Περιέχει, μεταξύ άλλων, τα πρόσθετα μέτρα 6,6 δισ. ευρώ της διετίας 2011 και 2012. «Η κυβέρνηση ομολογεί περίτρανα την αποτυχία της» σχολίασε η ΝΔ.

«Ντου» η απάντηση στην «εφεδρεία»

Σκηνικό έντασης στο Δημόσιο, λίγες ώρες μετά την απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για την εφαρμογή της «εργασιακής εφεδρείας».

Περίπου 20.000 υπάλληλοι που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, συν άλλοι 8.000 που υπηρετούν σε οργανικές θέσεις οι οποίες θα καταργηθούν, μπαίνουν στον προθάλαμο της απόλυσης.

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για εφεδρεία.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι από αύριο Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, αρχίζουν καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, ενώ την Τετάρτη, 5 του μήνα, το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ θα κατεβάσουν τα ρολά λόγω απεργίας.

Το μέτρο της εφεδρείας προκαλεί αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Αίσθηση από τον κυβερνητικό βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος πρότεινε Βουλή με 200 βουλευτές.
Συνάντηση Σαμαρά – τρόικας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στις 6 με κύριο θέμα την εφεδρεία.

Στη δίνη της ελληνικής κρίσης παρασύρονται σήμερα, Δευτέρα, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Απώλειες 2,1% σημειώνει (13:30) ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: