ΤΙΤΛΟΙ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Τάραξε τα νερά στο ΔΣ ο Φώτης Παπαδόπουλος



Συνεχίζουν οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των αυτοδιοικητικών που έχουν σημείο αναφοράς στο ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής της.  Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/10/11 στη Μεταμόρφωση και με αφορμή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου προς το Δημ. Συμβούλιο, σχετικά με τις κινητοποιήσεις στους Ο.Τ.Α., ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Αθλητισμού Φώτης Παπαδόπουλος, με την τοποθέτησή του, τάραξε τα νερά της συνεδρίασης καταγγέλοντας με εντονότατο λόγο και ύφος την πολιτική της κυβέρνησης.
Ο μέχρι πριν μερικούς μήνες Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μεταμόρφωσης έβαλε σχεδόν κατά των περισσοτέρων κυβερνητικών στελεχών.
Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή σχετικά με τον  ρόλο των συνδικάτων και των συνδικαλιστικών στελεχών, κατήγγειλε τις διατάξεις του προς ψήφιση πολυνομοσχεδίου, δηλώνοντας τη μη νομιμοποίηση της κυβέρνησης για τη ψήφιση αλλά και εφαρμογή του.
Δήλωσε πως η εφεδρεία είναι ένα πρόσχημα και πως αυτή θα εξελιχθεί σε μία χιονοστιβάδα χιλιάδων απολύσεων το προσεχές χρονικό διάστημα.
Τόνισε πως τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα καθοδηγούν την κυβέρνηση στην επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων, όπως  εντελώς αναίτια και εκβιαστικά προσπαθούν να πράξουν τώρα, στους τομείς καθαριότητας των Δήμων.
Έκανε λόγο για εκβιαστικά διλήμματα, αψυχολόγητες αποφάσεις και υπερβολές στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες εξαθλιώνουν καθημερινά όλο και περισσότερο τα χαμηλώτερα κοινωνικά στρώματα και τα οδηγούν στην ανέχεια και τη φτώχεια.
Ανέφερε, πως οι αγώνες του λαού δεν θα καμφθούν με καμία μορφή εκφοβισμού, αστυνομοκρατίας και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε ένα κοινό αγωνιστικό  και διαρκή αγώνα,  κατά των επώδυνων μέτρων και των πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόϊκας.
Κατήγγειλε επίσης πως βιομήχανοι, οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα, υποδεικνύουν στην τρόϊκα αντεργατικά μέτρα και αποφάσεις σε βάρος των πολιτών, χωρίς την παραμικρή κυβερνητική αντίδραση, με αποτέλεσμα την κατάλυση και ισοπέδωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των κάθε μορφής εργατικών δικαιωμάτων, καθώς ακόμα και αυτής της  Εθνικής Σύμβασης Εργασίας.
Χρησιμοποίησε οξύτατους χαρακτηρισμούς για υπουργούς (Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Μόσιαλο, Γερουλάνο, Λοβέρδο, Βενιζέλο, Καστανίδη κ.α.), λέγοντας πως οι προσωπικοί  τακτικισμοί τους δεν ενδιαφέρουν πια την κοινωνία και πως οι πολιτικές τους προτάσεις σε καίριους τομείς(υγεία, παιδεία, εργασιακά)  είναι απολύτως απορριπτέες.
Τέλος εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε όλους τους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους.
Με πολλά χειροκροτήματα οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες της Μεταμόρφωσης χαιρέτησαν την τοποθέτηση του Φώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος σημειώνουμε πως υπήρξε από τα πλέον σημαντικά και διακεκριμένα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή για πολλά χρόνια.
Επίσης ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Δημήτρη Πεπαρίδη, στέλεχος κι αυτός  του ΠΑΣΟΚ
(μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής), με σαφέστατα σκληρές επισημάνσεις για τις άστοχες κυβερνητικές επιλογές στην οικονομική πολιτική, στις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως στην εφεδρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: