ΤΙΤΛΟΙ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ

Πρόβλημα με τον Ρώσικο Νηογνώμονα έχει προκύψει όπως μάθαμε πριν λίγη ώρα κι έτσι σαν συνέπεια θα έχει αρκετά ακτοπλοϊκά μας πλοία να βρεθούν εκτός δρομολογίων. Για αρχή, στην επιθεώρηση πλοίων υπάρχει λίστα με περίπου 17 πλοία που παρακολουθούνται από τον συγκεκριμένο νηογνώμονα που θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια τους.  Για οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερο ποστ.
NEWEST 4/9/11 ώρα 07:30 : το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, της VENTOURIS SEA LINES, φαίνεται να είναι το πρώτο πλοίο το  οποίο ανήκει στο ρώσικο νηογνώμονα και θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς να εκτελέσει το δρομολόγιο του. Να θυμίσουμε, οτι πιθανότατα, παρόμοιο πρόβλημα σήμερα θ αντιμετωπίσουν και άλλα πλοία όπως είναι τα EUROPEAN EXPRESS και AQUA MARIA ης NEL LINES.
NEWEST 4/9/11 ώρα 23:00 : Σύμφωνα με το in.gr, Εντολή απαγόρευσης απόπλου, λόγω προβλημάτων στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους, δόθηκε την Κυριακή σε τέσσερα πλοία στην Κέρκυρα, δύο από τα οποία εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για τα πλοία ανοιχτού τύπου,  «Ελένη» και «Αγία Ειρήνη», τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, το πλοιάριο «Αλέξανδρος Κ2» το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο των Διαπόντιων Νήσων καθώς και το πλοίο «Αγία Τριάδα», το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.

NEWEST 4/9/11 ώρα 23:30 :  Με διαταγή των Λιμενικών Αρχών από το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.30 απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ». Αιτία είναι η άρση της εξουσιοδότησης του Ρωσικού Νηογνώμονα προς το γραφείο του στον Πειραιά και η ανάκληση των πιστοποιητικών, που μέχρι σήμερα έχει εκδόσει για 16 πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, μεταξύ των οποίων και το πλοίο του Συλλόγου μας.
Ο Σ.Φ.Ο. δυστυχώς χωρίς υπαιτιότητά του βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη εμπλοκή, η οποία διερευνάται από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ενώπιον της οποίας επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του για τη ζημία, που υφίσταται.
Παράλληλα ο Σ.Φ.Ο. καταβάλλει σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχεία επαναδρομολόγηση του πλοίου μας στη γραμμή.Παρακαλούμε όλα τα μέλη και τους επιβάτες μας να επιδείξουν την κατανόηση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην περιπέτεια, που περιήλθε ανυπαίτια ο Σύλλόγος μας και από την οποία προσπαθούμε να απεμπλακούμε και να συνεχίσουμε τον καταστατικό μας σκοπό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του ακριτικού νησιού μας. 
Οινούσσες 4/9/2011
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ
και το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: