ΤΙΤΛΟΙ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

"Ευέλικτες συμβάσεις εργασίας" στα λιμάνια

"Ευέλικτες συμβάσεις εργασίας" στα λιμάνια


«Ευέλικτες συμβάσεις εργασίας» έρχονται στα λιμάνια όπως αποκαλύπτει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα!

Στη μοναδική παράγραφο του προσχεδίου που αφορά τις «θαλάσσιες δραστηριότητες και τα λιμάνια» καταγράφονται τα επόμενα βήματα, που έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση να γίνουν.

Ειδικότερα, για τα λιμάνια αναφέρεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας με σαφή διάκριση σε κάθε λιμάνι των τομέων διοικητικής ευθύνης (Port Authority) και των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Στο προσχέδιο της έκθεσης αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι αρχές ετοιμάζουν αποφασιστικά μέτρα για την προώθηση «πιο ευέλικτων συμβάσεων εργασίας» ενώ επίσης προετοιμάζεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων, «κυρίως μέσω συμβάσεων παραχώρησης».

Στην ακτοπλοΐα οι όποιες αλλαγές παραπέμπονται στο αποτέλεσμα της διαβούλευσης που έχει αρχίσει  για τη δρομολόγηση πλοίων και το εργασιακό καθεστώς.

Τέλος, ως μεσοπρόθεσμοι στόχοι, που είναι στα… σκαριά, τίθενται η βελτίωση των διατροπικών συνδέσεων μεταξύ διαφορετικών τύπων μέσων μεταφοράς με επίκεντρο τη βελτίωση των δημοσίων δαπανών, μέσα από την δημιουργία ενός κόμβου (βλέπε Θριάσιο ή κάτι ανάλογο).
Από Pireas2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: