ΤΙΤΛΟΙ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κρουαζιέρες από τον Πειραιά με τον ΟΛΠ να περιμένει 2.500.000 επιβάτες


Κρουαζιέρες  από τον Πειραιά με τον ΟΛΠ να περιμένει 2.500.000 επιβάτες
Για τη συλλογική προσπάθεια τόσο από πλευράς της Ελλάδας όσο και από το λιμάνι του Πειραιά στο χώρο ανάπτυξης της κρουαζιέρας, μίλησε στην εκπομπή NOVA ΣΠΟΡ 94.6 «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» ο Σταύρος Χατζάκος. Σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ μετά από μεγάλη χρονική περίοδο και με απόφαση της Κυβέρνησης, η προσπάθεια δραστηριοποίησης στον τομέα εντείνεται και θα κυλήσει ομαλά, ενώ αναμένονται θετικά αποτελέσματα.

« Για πρώτη φορά ο ΟΛΠ με επίσημη ανάρτηση προσπαθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εταιριών κρουαζιερόπλοιων, οι οποίες θέλουν να γνωρίζουν συγκεκριμένη μέρα που θα μπορούν να βρίσκονται στο λιμάνι», ήταν τα λόγια του, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται μεγάλες αυξήσεις στα πλοία και στους επιβάτες που διέρχονται στο λιμάνι, το οποίο δέχεται κάποια από τα μεγαλύτερα πλοία της Μεσογείου. Μάλιστα, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων για τον οποίον μιλάμε τον Οκτώβριο έφτασε το 700 πλοία, ενώ μια δεύτερη ανακοίνωση ετοιμάζεται τον Φεβρουάριο. Το 2012 ο αριθμός των επιβατών έφτασε τα 2.150.000 και την επόμενη χρονιά αναμένεται αύξηση 10- 12 %, δηλαδή μέχρι και 2.500.000 κόσμο».

Τόσο για την Ελλάδα όσο και τον Πειραιά πιο ειδικά, η χρήση του λιμανιού ως χώρο ξεκινήματος της κρουαζιέρας (home port) θα αποφέρει πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή. Άλλωστε, ο Πειραιάς έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει τέτοια δραστηριοποίηση, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και μπορεί άνετα να συγκριθεί με τη Βαρκελώνη.

Ως προς τις αναβαθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να υλοποιηθεί το εγχείρημα αυτό, οι ιθύνοντες ελπίζουν στην ολοκλήρωση της επέκτασης του 2ου σταθμού αποβίβασης τουριστών μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ ήδη έχουν προμηθευτεί νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Επίσης, έχουν αναβαθμίσει την ασφάλεια και πρόσθεσαν προσωπικό. Στόχος για το μέλλον είναι η επέκταση μιας μόνιμης προβλήτας προς τη μεριά της θάλασσας με 6 νέες θέσεις για τα πολύ μεγάλα πλοία, κίνηση με την οποία θα αντιμετωπιστούν οι φόβοι για επιπρόσθετες καθυστερήσεις, εξαιτίας της αυξημένης κίνησης στο λιμάνι.

Ο Σταύρος Χατζάκος παραδέχεται πως η κρουαζιέρα είναι εποχική δραστηριότητα με μήνες αιχμής Ιούνιο- Ιούλιο- Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιούνται ταξίδια σε μόνιμη βάση και τους χειμερινούς μήνες.

Όσο για την εθνικότητα των επιβατών που προτιμούν αυτό τον τρόπο διασκέδασης, ποικίλει, αλλά παρατηρούνται κυρίως Άγγλοι- Γερμανοί- Ιταλοί- Αμερικάνοι και Ισπανοί.

Αύριο (27.11) ο ΟΛΠ ΑΕ θα συμμετέχει με περίπτερο στη ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Med, που θα διεξαχθεί στη Μασσαλία της Γαλλίας και θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθυντή Κρουαζιέρας, Θεόδωρο Τσίτουρα και τον Γενικό Διευθυντή, Σταύρο Χατζάκο. Η Έκθεση αυτή αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση κρουαζιέρας στο χώρο της Ευρώπης, ενώ παράλληλα με την έκθεση διεξάγεται και ένα διεθνές συνέδριο με θέματα κρουαζιέρας.

Ειρήνη Θεοδωρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: