ΤΙΤΛΟΙ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Στην Άνδρο το Α' Ναυτιλιακό Συνέδριο

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Στην Άνδρο το Α' Ναυτιλιακό Συνέδριο
Ενα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην ελληνική ναυτιλία. Στο νησί των εφοπλιστών, στην Ανδρο, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το Α’ Ναυτιλιακό Συνέδριο, στο οποίο θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα του κλάδου και θα συμμετάσχουν μεγάλες προσωπικότητες του χώρου.

Το Α’ Ναυτιλιακό Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του δήμου Ανδρου και διοργανώνεται έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, ιδιοκτήτη της «Βαπόρια Εκδοτική», ενώ μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash 96.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα όπως το μέλλον της ελληνικής ακτοπλοΐας, τα προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο της ναυτιλιακής εκπαίδευσης, αλλά και πώς η ενασχόληση των νέων με τη θάλασσα μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διέξοδο από την ανεργία.

«Σήμερα το πρωί θα συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα της ναυτιλιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας» αναφέρει στην «Espresso» ο κ. Σπυρόπουλος και προσθέτει: «Εισηγητής και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, ενώ ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από καθηγητές πανεπιστημίου, όπως ο κ. Θάνος Πάλλης, πρόεδρος ΕΝΟΕ και επίκουρος καθηγητής τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Ηλίας Μπίσιας, ερευνητής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η κ. Αιμιλία Παπαχρήστου, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του λευκώματος «Εύλογος Λόγος - Οι Απώλειες της Ανδριακής Ναυτιλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» με εισηγητή τον δήμαρχο Ανδρου Γιάννη Γλυνό, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμή των χορηγών του συνεδρίου».

Την Κυριακή το πρόγραμμα προβλέπει συζήτηση με θέμα: «Υπάρχει μέλλον για την Ελληνική Ακτοπλοΐα», με εισηγήτρια την κ. Μαρία Λεκάκου, καθηγήτρια της Ναυτιλιακής Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ το διήμερο θα κλείσει με τη βράβευση 15 επιφανών εφοπλιστών. Επίσης, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε επιφανείς ανθρώπους του ναυτιλιακού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: