ΤΙΤΛΟΙ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Διαβεβαιώσεις ΟΛΠ για την Cosco

 

Διαβεβαιώσεις ΟΛΠ για την Cosco
Δεν επηρεάζεται κατά κανένα τρόπο η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ Α.Ε. (Cosco ) για την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων καθώς σύμφωνα με τα όσα γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εγείρονται σχετικά με αυτή ζητήματα κρατικών ενισχύσεων, αναφέρει η διοίκηση του ΟΛΠ σε επιστολή της προς το χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, ορισμένα φορολογικά πλεονεκτήματα που το ελληνικό δημόσιο προέβλεψε για την ΣΕΠ Α.Ε. και τα οποία η Επιτροπή θεωρεί ότι αποτελούν κρατικές ενισχύσεις, δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση παραχώρησης αλλά στα επόμενα άρθρα 2 και 3 του Ν 3755/2009. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε χθες ότι η υπόθεση που διερευνά η Ε.Ε. «δεν έχει επίπτωση επί των σχέσεων και των εργασιών των προβλητών που διαχειρίζονται ΟΛΠ και ΣΕΠ και δεν αφορά το άρθρο 1 του νόμου το οποίο ορίζει μεταξύ άλλων και τις οικονομικές σχέσεις των δύο μερών».
ΣΥΡΙΖΑ
Δικαιώνονται όσοι επέμεναν ότι η ιδιωτικοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά είχε αποικιοκρατικό χαρακτήρα, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.
Σύμφωνα με τον ίδιον, όσο και αν η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένδειξη ότι οξύνεται ο ανταγωνισμός των ευρωπαϊκών και κινεζικών συμφερόντων για τον έλεγχο των θαλάσσιων μεταφορών, ωστόσο, δικαιώνονται εκείνοι που υποστήριζαν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΣΕΜΠΟ ζημίωσε τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: