ΤΙΤΛΟΙ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εκτιμήσεις: Κερδοφόρος και φέτος ο ΟΛΠ


Κατά το α' τρίμηνο του 2012, στο Σ.ΕΜΠΟ., διακινήθηκαν 166.000 TEU's, έναντι 113.990 TEU's πέρυσι.

Κερδοφόρα αναμένεται να είναι η πορεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. και το 2012, παρά την κατάσταση αβεβαιότητας που επικρατεί στη διεθνή οικονομία και την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα.
Την επισήμανση αυτή έκανε, χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στα μέλη της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.
Οπως υπογράμμισε, «με τη στρατηγική μας, κάνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά κερδοφόρο τον ΟΛΠ Α.Ε., υποστηρίζουμε κάθε μεταρρύθμιση στο πλαίσιο του θεσμικού ευρωπαϊκού μοντέλου λιμενικής βιομηχανίας, καθιστούμε τον Πειραιά κέντρο Πολιτισμού και Τουρισμού βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού αναπτυξιακού σχεδίου».
Η διοίκηση του ΟΛΠ αναφέρθηκε στα σημαντικότερα γεγονότα και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2011, με κυριότερα σημεία την επέκταση του Προβλήτα Car Terminal του Νέου Ικονίου, την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με τη Mediterranean Shipping Company, τη δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως, την πλήρη λειτουργία του Προβλήτα Ι του Σ.ΕΜΠΟ., την υπογραφή φιλικής διευθέτησης μεταξύ ΣΕΠ (Cosco) και ΟΛΠ επί θεμάτων της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, τη σημαντική αύξηση (35%) των επιβατών της κρουαζιέρας, καθώς και την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για ένταξη νέων μεγάλων έργων στο ΕΣΠΑ.
Παρουσιάστηκε, επίσης, η πορεία υλοποίησης των μεγάλων επενδυτικών έργων, τα οποία θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, της κρουαζιέρας και του Car Terminal και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστική θέση του λιμανιού.
Στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, η πτωτική πορεία του εγχώριου φορτίου αντισταθμίζεται από την αύξηση του διεθνούς transit φορτίου. Η διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την προσέλκυση παλαιών και νέων πελατών. Κατά το α' τρίμηνο του 2012, διακινήθηκαν 166.000 TEU's, έναντι 113.990 TEU's στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
Η κρουαζιέρα
Οσον αφορά στην κρουαζιέρα, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να γίνουν 850 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων κατά το 2012, που σημαίνει ότι η κίνηση διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν πλέον ακόμα δύο νέοι προβλήτες (Ακτ. Μιαούλη), δύο νέοι επιβατικοί σταθμοί, 200 θέσεις επιπλέον για πούλμαν, υπάρχει χωροθέτηση για τα ταξί και ιδιωτική εταιρεία στα Χ - RAYS.
Στον τομέα των αυτοκινήτων, ολοκληρώθηκαν τα έργα αναβάθμισης και αύξησης της δυναμικότητας του Σταθμού, που, σε συνδυασμό με τη συντονισμένη επαφή με την πελατεία, αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των κινήσεων transit. Το νέο τερματικό έχει πλέον έκταση 145.000 τ.μ., μήκος προβλήτα 1.167 μ. και βύθισμα ικανό να εξυπηρετήσει κάθε πλοίο μεταφοράς οχημάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

a re xylopodare poy eisai na to kaneis to limani sa to hani tis haidos.