ΤΙΤΛΟΙ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΣΕΕ: Έκκληση για προάσπιση των ναυπηγείων

Β. Κορκίδης: «Εξαιρετική η επιλογή του Ν. Αναστασόπουλου ως συντονιστή».
«Η αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας απαιτεί εξειδικευμένες υπηρεσίες, περισσότερο συντονισμό και λιγότερο κράτος. Η γενική αποβιομηχάνιση της χώρας είχε ως συνέπεια τη σημερινή ανύπαρκτη ναυπηγική παραγωγή και την ελάχιστη επισκευαστική δραστηριότητα. Οι χωροταξικοί, οικονομικοί και θεσμικοί λόγοι πράγματι υπάρχουν, όμως μπορούν με πολιτική βούληση, όχι μόνο να ξεπεραστούν, αλλά και να εκλείψουν παντελώς».
Aυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε επιστολή της με δώδεκα προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, οι οποίες, όπως εκτιμά, θα βοηθήσουν να επανέλθει η χώρα στο επίκεντρο της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, χαρακτήρισε εξαιρετική την επιλογή του Νίκου Αναστασόπουλου για τη θέση του συντονιστή για την επίλυση του προβλήματος των ναυπηγείων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στον ΟΛΠ κατά τη διάρκεια του επιτυχούς εγχειρήματος συνεργασίας με την COSCO και γνωρίζω τις ικανότητές του να διαχειριστεί το θέμα με την ΕΕ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χιλιΔυόμισι άδες (2.500) Ειδικές Οικονομικές Ζώνες λειτουργούν σε 120 χώρες του πλανήτη, όπου εργάζονται εκατομμύρια εξουθενωμένοι εργάτες

Η ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) είναι μια ειδική κατασκευή της παγκόσμιας οικονομίας, κυρίως των πιο κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων. ΕΟΖ σημαίνει ότι ο λαός είναι υπό αληθινή κατοχή,με έναν επενδυτή, ο οποίος θα αποφασίζει ποιά θα είναι η τύχη του κόσμου σε αυτή την ζώνη

Τί ακριβώς συντελείται με την ΕΟΖ;

Α) Δημιουργείται ένα κράτος εν κράτει μέσα στην ίδια την επικράτεια, όπου το σύνηθες Δίκαιο δεν ισχύει. Δεν ισχύει, δηλαδή, το Εθνικό Δίκαιο, ούτε το Αστικό, ούτε το Εργατικό, κανένα! Ακόμη και σε σχέση με το εξωτερικό αλλάζει το καθεστώς.

Β) Το εργατικό δυναμικό που μπορεί ή θέλει να αξιοποιηθεί στα πλαίσια της ΕΟΖ, είναι στη διακριτική ευχέρεια του επενδυτή. Αυτό σημαίνει ότι είτε αξιοποιεί το προσωπικό που έχει εδώ είτε φέρνει προσωπικό έξω από την ΕΟΖ, με ειδική άδεια φυσικά (δεν μπαίνεις στην ΕΟΖ έτσι όπως μέχρι τώρα «πήγαινες στο χωριό σου» – απαιτείται ειδική άδεια, η οποία δίνεται από τις δυνάμεις κατοχής

Γ) Στην περίπτωση που δεν επαρκεί το εργατικό δυναμικό που υπάρχει ήδη μέσα στην ΕΟΖ ή που μπορεί να βρεθεί σε μία άλλη χώρα, υπάρχει η δυνατότητα να εισάγει εργατικό δυναμικό δικό του

Οτιδήποτε υπάρχει ως οικονομικό προϊόν, στα πλαίσια της ΕΟΖ, δικαίωμα έχει ο επενδυτής
Είτε παράγεις σαν αγρότης, είτε έχεις τουριστική επιχείρηση, είτε μανάβικο, είτε ψιλικατζίδικο, δικαίωμα έχει ο επενδυτής, «μπαίνοντας» στα ακαθάριστα με 3, 5, ή 10%.
Ο Καλλικράτης βοήθησε πολύ σε αυτό, γιατί οι Περιφέρειες πολύ εύκολα ιδιωτικοποιούνται, με το να είναι ημιαυτόνομες.



Όλοι φωνάζουν ότι δεν τα αξιοποιούμε. Δεν τα αξιοποιούμε, γιατί αυτό προϋποθέτει Δανεισμό! Για κάθε 100 Ευρώ που παίρναμε από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, δανειζόμασταν 400 για να τα εξοφλήσουμε και να κλείσουμε και τις τρύπες που άνοιγαν αυτά. Τώρα που δεν μπορούμε να δανειστούμε για να βάλουμε την Εθνική συμμετοχή και να καλύψουμε και τις τρύπες από τα κονδύλια αυτά, τι κάνουμε; Δεν μπορούμε να τα απορροφήσουμε, άρα έρχονται οι Γερμανοί και μας λένε : «Θα τα απορροφήσουμε εμείς για εσάς! Θα έρθουμε και θα σας αναπτύξουμε! Θα πάρουμε και τα λεφτά, ως Κεφάλαιο ανάπτυξης αλλά θα μας δώσετε και ειδικό καθεστώς, που λέγεται Ειδική Οικονομική Ζώνη»! Αυτό είναι η ΕΟΖ

Οι πιο σοβαρές χώρες, αυτές που σέβονται τον λαό τους, αυτές που θέλησαν να αντιταχθούν ή να «ξα ναψάξουνε» τη μοίρα τους, όπως για παράδειγμα η Ουκρανία, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κλείσουν τις ΕΟΖ. Αποδείχθηκε τεράστια καταστροφή, από κάθε άποψη, χώρια το γεγονός ότι χάνεις την Εθνική σου Κυριαρχία
Γι’ αυτό ψηφίσανε τον Εφαρμοστικό Νόμο, την επόμενη μέρα του λεγόμενου Μεσοπρόθεσμου!

Ο Εφαρμοστικός Νόμος προβλέπει το Δικαίωμα Επιφανείας. Τί σημαίνει αυτό; Μέχρι τώρα, η ιδιοκτησία ενός ακινήτου ή μιας επιχείρησης προϋποθέτει Νομή, Κατοχή και Κυριότητα (οι νομικοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό).
Με το Δικαίωμα Επιφανείας, πλέον, σπάει η Κυριότητα από την ιδιοκτησία. Δηλαδή, άλλος μπορεί να είναι ο ιδιοκτήτης και άλλος να ασκεί Κυριότητα στο αντικείμενο της ιδιοκτησίας, ειδικά αν το ακίνητο βρίσκεται εντός μιας ΕΟΖ. Γίνεται κάποιος να έχει Δικαίωμα Επικαρπίας πάνω στο οικονομικό αποτέλεσμα της δικής σας ιδιοκτησίας; Κι όμως γίνεται!

Το έχω δει στην Λατινική Αμερική: Ένα τεθωρακισμένο αυτοκίνητο, μερικοί ένοπλοι κι ένας γραβατωμένος κύριος, ο οποίος έρχεται και σου λέει: «Κοίταξε να δεις… εγώ, τεκμαρτά, εκτιμώ ότι το εισόδημά σου αυτή την εποχή, είτε στο εξάμηνο είτε στο χρόνο, είναι τόσο…! Το 10% δικό μου!

Δεν ξέρω τι θα κάνεις, κόψε τον λαιμό σου…» (γι’ αυτό είναι οι ένοπλοι…) Κάντε μια βόλτα προς τα Σκόπια να δείτε την ΕΟΖ. Ποιός τη φυλάει και αν μπορείτε να μπείτε! Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, φυλάσσονται από τον Επενδυτή με ένοπλους μισθοφόρους και με τεθωρακισμένα και για να εισέλθει κανείς, περνάει με πάσο και έλεγχο, γιατί εκεί δεν ισχύει το Εθνικό Δικαιο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά προτείνει το γλειώδες υποκείμενο στην επιστολή που έστειλε στο Σαμαρά;Η χαρά του δε κρύβετε που ανέλαβε το συνεταιράκι του ο αλιγάτορας συντονιστής για τη ΝΕΖ.