ΤΙΤΛΟΙ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

"Δεν υπάρχουν καταγγελίες για τα έργα 2001-4"

Στο «κενό» φαίνεται να πέφτει η ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος σε σχέση με καταγγελίες για κακοδιαχείριση έργων του ΟΛΠ την περίοδο 2001- 2004.

Σύμφωνα με την διαδικασία, που ακολουθείται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έστειλε το κείμενο της ερώτησης του κ. Κατσαφάδου στον ΟΛΠ  ζητώντας απαντήσεις.
Όπως γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο ΟΛΠ ΑΕ απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου απέστειλε το ακόλουθο κείμενο:
«Στον ΟΛΠ Α.Ε. δεν έχουν κατατεθεί από καμία Αρχή, καταγγελίες για πράξεις, όπως αυτές που περιγράφει ο κ. Βουλευτής. Καταγγελίες επίσης για θέματα που αφορούν την περίοδο 2001-2004, δεν κατατέθηκαν, ούτε διερευνήθηκαν και κατά την διάρκεια των διοικήσεων του ΟΛΠ Α.Ε.  2004-2009.
       Είναι αυτονόητο ότι εφόσον κατατεθούν στον ΟΛΠ Α.Ε. συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες, αυτές θα διερευνηθούν άμεσα και τα πορίσματα τους θα σταλούν στη Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε πρόσφατα έπραξε η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. για παρόμοιο θέμα διαχείρισης έργων».
Να σημειωθεί ότι το έργο, στο οποίο αναφέρεται ο ΟΛΠ ΑΕ αφορά την επέκταση του προβλήτα Ι, που έγινε το 2007- 2008, για το οποίο είχαν διαπιστωθεί οικονομικές διαφορές σε βάρος του Οργανισμού".
Πάντως, η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου συνεχίζει να δημιουργεί έντονα ερωτηματικά κυρίως για την υποβολή της σε χρόνο, κατά τον οποίο υπάρχει μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν υπήρχε κάτι, που να προμηνύει τέτοιες αιχμές για τον ΟΛΠ ΑΕ πέραν κάποιων διαφορετικών απόψεων της διοίκησης του Οργανισμού με τον δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: