ΤΙΤΛΟΙ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εγκρίθηκε επέκταση του νέου terminal κρουαζιερόπλοιων

Για την ολοκλήρωση των έργων θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του ΟΛΠ 4 εκατ. ευρώ
Οκτώ χιλιάδες επιβάτες ημερησίως θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί από φέτος το Σεπτέμβριο ο νέος Επιβατηγός Σταθμός Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ενέκρινε την επέκτασή του, ενώ για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό του ποσό των 4 εκατ. ευρώ.
Ο νέος σταθμός βρίσκεται στην περιοχή Παλατάκι - Κανέλλου. Η ολοκλήρωση του καθυστερούσε λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών, αλλά νεώτερη απόφαση του ΚΑΣ κατέστησε δυνατή την απεμπλοκή του. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η βασική κατασκευή του, ενώ τοποθετείται ο νέος εξοπλισμός.
Ο ΟΛΠ εκτιμά ότι με τη λειτουργία του νέου τέρμιναλ για τους επιβάτες της κρουαζιέρας θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι υπηρεσίες του στη συγκεκριμένη αγορά, στην οποία την επόμενη τετραετία υπολογίζει ότι θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ και με τη συμμετοχή διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 29,69% στις αφιξοαναχωρήσεις επιβατών κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, ενώ ξεπεράστηκαν κατά 15% οι αρχικές εκτιμήσεις που είχαν γίνει από τις υπηρεσίες του με βάση τις προαναγγελίες των εταιρειών.
Κανονικά τα δρομολόγια
Κανονικά πραγματοποιούνται από χθες τα μεσάνυχτα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από όλα τα λιμάνια της Αττικής. Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων και να επιφυλαχθεί να επανεξετάσει τη στάση της την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομοσπονδία θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα στον Πειραιά με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Χ. Παμπούκη. Πάντως με τροποποίηση που κατατέθηκε στην Βουλή στο Μεσοπρόθεσμο τελικά η μείωση του 6% των συντάξεων του ΝΑΤ θα είναι μεσοσταθμική και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: