ΤΙΤΛΟΙ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης η σύμβαση ΟΛΠ MSC.

Συνέρχεται σήμερα η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να λάβει σειρά αποφάσεων που συνδέονται με την πρόσφατα συναφθείσα σύμβαση συνεργασίας με την MSC, για την οποία σύμβαση παραμένουν άγνωστοι προς το παρόν οι όροι και τα οικονομικά στοιχεία που την διέπουν.

Οι πληροφορίες του TheSeaNation κάνουν λόγο για μια σύμβαση η οποία είναι κατά 20% χαμηλότερη ως προς την οικονομική της απόδοση για το λιμάνι σε σύγκριση με την αντίστοιχη σύμβαση που είχαν οι δύο πλευρές και η οποία καταγγέλθηκε μονομερώς από την MSC το 2009 αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης προς την COSCO.

Εξάλλου άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της διοίκησης του ΟΛΠ θα συζητηθεί η αποδοχή και έγκριση της εν λόγω σύμβασης χωρίς την κατάθεση εγγυητικών επιστολών, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει προβληματισμό σε μέλη της διοίκησης τα οποία και θα επιδιώξουν να διατηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας από τις όποιες αποφάσεις.

Επίσης αναμένεται ότι επίσημη ενημέρωση για την εν λόγω σύμβαση, αλλά και την κατάθεση της προς εξέταση θα ζητήσει και ο Αν. υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χάρης Παμπούκης.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι άλλα κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Οικονομίας αυτή τη φορά, αναμένεται να ζητήσουν να ενημερωθούν για τη σύμβαση καθώς η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το οικονομικό σκέλος της, σύμφωνα με την οποία είναι ζημιογόνα για τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, εκτιμούν ότι εφόσον ισχύει επηρεάζει αρνητικά την οικονομική θέση του Οργανισμού ενόψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του.

Σε κάθε περίπτωση δεν κρύβουν την έκπληξη τους για την μη δημοσιοποίηση της σύμβασης δεδομένου πως ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αν και τομέας ναυτιλίας της αντιπολίτευσης συνήλθε την περασμένη εβδομάδα, δεν ασχολήθηκε με το θέμα της σύμβασης ΟΛΠ-MSC.




Δεν υπάρχουν σχόλια: