ΤΙΤΛΟΙ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ενωτική ομιλία

Ενωτική ομιλία του «ισχυρού άνδρα» του ΟΛΠ Captain Fu Chengqiu στη γενική συνέλευση

«Ενωτική» χαρακτηρίστηκε από ναυτιλιακούς αναλυτές η ομιλία του «ισχυρού άνδρα» του ΟΛΠ, Captain Fu Chengqiu στη γενική συνέλευση του Οργανισμού που διεξήχθη, στις 22 Ιουνίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό, σημειώνοντας τα ακόλουθα:
-Έλληνες και Κινέζοι είναι μια οικογένεια, όλα τα μέλη της διοίκησης είναι ενωμένα.
-Κάθε εργαζόμενος αξιολογείται με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη εάν ήταν υπέρμαχος ή όχι της ιδιωτικοποίησης.
-Θα συνεχιστούν οι ενέργειες μείωσης του λειτουργικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Το 2017, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 7,8% και το λειτουργικό κόστος μειώθηκε 2%.
-Η εταιρεία διάγει ανοδική πορεία, εξαιτίας – κυρίως – των επιδόσεων από τα εμπορευματοκιβώτια, το car terminal και την ναυπηγοεπισκευή.
Γενικότερα, ο δ.σ. του ΟΛΠ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την περαιτέρω ανάπτυξη του Οργανισμού, σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση και σταδιακή άνοδο της ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι ο ΟΛΠ είναι έτοιμος θα ξεκινήσει τις λοιπές υποχρεωτικές επενδύσεις του master plan, εφόσον λάβει τις απαραίτητες (περιβαλλοντικές κι άλλες) εγκρίσεις από τα συναρμόδεια υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: