ΤΙΤΛΟΙ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Είχαμε ενημερώσει κυβέρνηση ΤΑΙΠΕΔ για την Cosco

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια με αφορμή την καθαίρεση του κάπτεν Γουέι Τζιαφού από την προεδρία της Cosco με αφορμή τη ζημιογόνο πορεία που ακολουθεί η εταιρεία την τελευταία διετία.
Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας), οι ίδιοι είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για την οικονομική κατάσταση της Cosco και για το κατέβασμα της μετοχής της από το χρηματιστήριο της Σαγκάης καθώς και το ότι η μητρική της ΣΕΠ Α.Ε. είναι εξοχώρια πριν από την άφιξη του κάπτεν Γιουέι στη χώρα μας.
Σημειώνεται πως είχε τεθεί το ερώτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση για το πώς είναι δυνατόν να σχεδιάζεται η πώληση των λιμανιών σε ένα ξένο ζημιογόνο κρατικό μονοπώλιο, του οποίου τα ελλείμματα καλύπτονται από το κράτος.
"Αντί απαντήσεως ήρθε η απομάκρυνση του μέχρι χθες ισχυρού άνδρα της Cosco" αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, τίθεται το ερώτημα εάν η κυβέρνηση γνώριζε για την επικείμενη απομάκρυνση του κάπτεν Γουέι, στηλιτεύοντας τις "φιέστες και τις παρασημοφορήσεις" τονίζοντας πως "θυσιάζεται το δημόσιο συμφέρον στον βωμό της εφήμερης επικοινωνίας".
Καταλήγοντας η ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους σχεδιασμούς για το ξεπούλημα των λιμανιών και να ενδυναμώσει τον ρόλο των δημόσιων λιμανιών και να μην προωθεί τη μετατροπή τους σε ξένα κρατικά μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: