ΤΙΤΛΟΙ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η ΠΝΟ «έδεσε» τα πλοία στα λιμάνια

Τελικά οι ναυτεργάτες δεν έκαναν πίσω και προχώρησαν στην 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει, κόβοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα νησιά. Επιβάτες, παραγωγοί, νησιώτες και έμποροι εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την κίνηση της ΠΝΟ να προχωρήσει σε απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχονται τα νησιά της άγονης γραμμής τα οποία εξυπηρετούνται με ένα μόνο δρομολόγιο τη Μεγάλη Εβδομάδα και όπως είναι λογικό αναμένεται να αποκλειστούν, ενώ προβλήματα θα έχουν τα νησιά στα οποία φτάνει καράβι δύο φορές την εβδομάδα.
Μετά τη λήξη της απεργίας, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια θα δημιουργηθεί πανικός, αφού περισσότεροι από 7.000 ταξιδιώτες καλούνται είτε να αλλάξουν τα εισιτήρια τους είτε να βρουν άλλο προορισμό για το Πάσχα.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται και ο πόλεμος των δηλώσεων ανάμεσα σε υπουργείο Ανάπτυξης και ΚΚΕ για την 48ωρη απεργία της ΠΝΟ. Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου, ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι της πει η κυβέρνηση «Ως αρμόδια υπουργός είμαι έτοιμη, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή». Παράλληλα επιτέθηκε ξανά στο ΚΚΕ, λέγοντας «Προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: